Hvordan vaske håret for å få et sunt og glansfullt hår.

 

For å få det sunne og glansfulle håret, starter det med å vaske håret riktig. Om håret ikke blir vasket på riktig måte, blir det ikke rent og man får et flokete og livløst hår. Før du vasker håret bør du finne riktig shampoo. Her er det et hav av mulig å velge mellom. For å få riktig shampoo til ditt hår, anbefaler jeg at du rådfører deg med en frisør.

Noen av dere tenker kanskje ”Men det er jo så dyrt”.

Men er det så dyrt?

Frisør shampoo er mye mer konsentrerte en billigere shampoo, derfor trenger du mindre shampoo og den vil vare lengre. Et frisørprodukt inneholder også mer næringsstoffer og er nøye testet. Frisøren vil gi deg gode råd om hvilket produkt som passer ditt hår, så du ungår at håret blir flokete og livløst.

Nå er det klart for hår vask:

Skyll håret godt, men bruk ikke for varmt vann.

Ta en liten teskje shampoo masser det inn i hår og hodebunn. Det kan hende at den ikke skummer, men det er helt greit, (ikke ha på mer shampoo)
Skyll håret veldig godt.

Så tenker du kanskje ”Nå er jeg ferdig”.

Men nå har du bare vasket bort styling produkter, smuss og fett. Derfor bør du vaske håret en gang til for å få håret rent.

Bruk da bare en halv teskje shampoo og masser det opp, nå vil det skumme som bare det.
Skyll godt ut.

Balsam: Nå tenker du kanskje: ”Jeg trenger ikke balsam, for håret blir så tungt”

Ja det stemmer om du bruker en balsam som ikke passer til ditt hår. Men det er viktig med balsam for å lukke skjellagene i håret så det gjenopptar sin normale struktur.

Skjellagene hva er det?

La meg forklare, Håret består av mange lag det ytterste laget kalles skjellag. Så når man vasker håret står dette laget og spriker. Og når det spriker kommer smuss og styling produkter inn i hårstrået og det vil ødelegge hårstrået innen fra. For å lukke det er det lurt å bruke balsam.

Påføring av balsam:

Trykk ut mets mulig av vannet i håret. ( Det skal helst være håndkle tørt)
Påfør så en liten mengde balsam og la det virke 1-2 min.

Ja jeg har hørt det før: ”Tre minutter er for lenge, det har jeg ikke tid til”

Men om en balsam skal få virke maksimalt og holde det den lover er dette viktig for å få mest mulig igjen for å bruke den.

Skyll deretter godt, og gjerne med litt kaldt vann til slutt for å øke blodsirkulasjonen til hodet så hårsekken får mer næring.
Tørk håret forsiktig for å  ikke skades det.

Lykke til.